Hvorfor skal vi meditere?

Det er bestemt ikke alle mennesker, der er interesseret i de spirituelle aspekter af meditation. Lidt populært kan man sige, at de fleste er interesseret i de lavt-hængende frugter, og det kan være udmærket.

Forskning har interesseret sig i følgende:
– Kan man øge et menneskes koncentrationsevne og dermed fokus på en bestemt opgave?
– Er det muligt gennem meditationen at løse en opgave, som synes uløselig?

Begge dele er muligt.

I begyndelsen er meditationen et spørgsmål om hvordan viljen dirigerer tanken eller tankestoffet. Hvordan vi får lagt låg på underbevidsthedens tankestrøm, sådan at vi kan isolere tanken. At tanken kan få lov at stå uberørt og ren uden konstant bombardement fra underbevidsthedens eget univers af følelser, tanker og ideer.

Vi har brug for den rene tanke, som står og vibrerer i mørket som et skinnende lys. Vi har brug for gennem koncentration og refleksion at vende os selv i luften mere end en gang, for så får sætningen “kend dig selv” en anden mening.

De fleste mennesker har endnu ikke påbegyndt rejsen ind i det univers der hedder “kend dig selv”, ikke fordi de ikke vil, men fordi de ikke har redskaberne til egne selvstudier.

Det er dine egne selv-erkendelser du kan bruge til at leve dit liv ikke andres. Det er dine egne selv-erkendelser, som skal give dig svar på de spørgsmål du har til livet.

Ingen rejse kan købes for penge, det er en rejse som tager tid, ja hele livet. Hvis du også er ude efter de højt-hængende frugter, så kan meditationen være den rigtige vej.

Vi er klar over, at mange i årevis gennem meditation har søgt de højt-hængende frugter uden at kunne nå derop. Det har ikke altid at gøre med hvem du er, men hvilket meditationssystem du bruger. Har du adgang til de rigtige værktøjer, er der nogen der har vist dig, at der findes andre veje til “kend dig selv”?

På et langt dybere stadie når vi ind i intetheden, hvor selv tanken ikke hører til, og hvor vi ligger åben for inspiration og livsforståelse fra en meget højere kilde af bevidsthed.

Jan Ruben

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *