Flammemeditationen

”Meditationerne i Shan, et Teosofisk Meditationssystem består af påkaldelser, visualiseringer og bekræftelser, altså kreativ tænkning. De er tilpasset det vestlige menneskes struktur. Det vestlige menneske er vant til at bruge sindet meget. Meditationerne retter sig derfor mod at give sindet et indhold at løftes igennem og følelserne en energi at forløses med. Derved renses legemet også. Hvis man arbejder med den østlige meditationsform, kan man sagtens kombinere den med dette teosofiske meditationssystem, idet man kan drage fordel af de passager, der lægger op til at overgive sig til energien. På denne måde indeholder meditations-systemet en balance mellem øst og vest, et billede på den sammensmeltning, der er ved at ske mellem disse to strømninger på kloden.”

”Flammemeditationen er grundmeditationen, idet den renser, forløser og afbalancerer det indre og ydre væsen. Det er det daglige åndelige brusebad til alle personlighedens legemer. Den gør én i stand til at åbne op til og samarbejde med Ånden og udbrede lyset. Flammemeditationen anvender energierne fra otte flammer. En mildere æterisk version bruger farver, og gennem versionen der bruger Lys, tilføres Sjælens energi. Der er således tre versioner af flammemeditationen. Enkeltvis efter tur kalder man flammerne (farver eller lys) ned over sig fra Jeg-Er-Nærværelsen og bekræfter derefter sin enhed med flammen. Som afslutning udfører man en Jordhealing med en eller to af flammerne, som tak for den hjælp, man har modtaget gennem meditationen. Flammemeditationen bruges dagligt og kan efter ønske kombineres med én eller flere af nedenstående meditationer, så man har mulighed for at meditere flere gange om dagen. Det anbefales at bruge flammemeditationen mindst en måned, før man går i gang med de andre meditationer i systemet.”

”Flammemeditationen benytter energierne fra otte flammer til at rense, lutre og afbalancere de indre og de ydre legemer, for bedre at gøre os i stand til at forstå, åbne os for og samarbejde med Ånden og sprede Lyset”

De enkelte trin i Flammemeditationen er beskrevet nedenfor.

Forberedelse
Sid behageligt med rank ryg, enten på en stol (uden at krydse arme eller ben), eller i lotusstilling.

Luk øjnene og begynd at slappe af i både krop og sind.

Indånd bevidst det hvide lys mens du siger til dig selv: ”Vær stille og vid …”, ånd derefter ud mens du siger til dig selv: ”at Jeg Er Gud.”. (eller du kan bruge ”at Jeg Er Ånd”). På denne måde forbinder du dig med dit Højeste Selv, din egen Jeg Er Nærværelse.
Gentag dette åndedræt tre gange.

Sig nu mentalt tre gange: ”Jeg går indad”.

Indtuning
Visualiser en rosa og gylden lysstråle stige op fra dit hjertecenter, op gennem dit kronecenter, og se den nå Jeg Er Nærværelsens hjerte. Jeg Er Nærværelsen er dit åndslegeme, som du kan forestille dig stå ovenover dig.

Denne indtuning forbinder dig med Gud.

Visualisering af Flammerne
Hver gang du beder din Jeg Er Nærværelse om at sinde dig en flamme, visualiserer du flammen gennemtrænge og forvandle din aura.

Se dig selv stå midt i flammen.

Forbliv i den for en stund og bekræft så din enhed med flammen ved at sige: ”Jeg Er den … Flamme”.

Alle flammer skal ses klare og rene.

Du mediterer længere på den blå, violette og rosa flamme.

Flammemeditationen
Bekræft mentalt de fremhævede sætninger.
Hold en lille pause mellem hver sætning.

(se sætningerne i meditationshæftet)

Farverne på flammerne har forskellige betydninger og virkninger.

Tjeneste
Efter meditationen takker du ved at sende healing til Jorden.

Bed din Jeg Er Nærværelse sende en eller to af de otte flammer ned over Jorden.

I et par minutter visualiserer du Jorden omgivet af og fyldt med denne flamme, for at hjælpe med at bringe fred og åndelig forståelse til alle.

Martin Binderup

Kilder:
Shan, et Teosofisk Meditationssystem af Center for Levende Teosofi (kan ses her: https://www.levendeteosofi.dk/index.php/da/arbejde/meditation)
Flammemeditationen af Ananda Tara Shan

1 kommentar til “Flammemeditationen”

  1. At benytte og (dagligt) bruge Basisøvelsen, eller Flammemeditationen, som den også kaldes nu, har for mig gjort en kæmpeforskel på, hvad og hvorledes mit liv var før jeg begyndte på denne meditation i slutningen af 1980erne, samt efterflg. hvor jeg er i dag. Jeg erindrer, at i begyndelsen afsatte jeg dagligt ca. 20-25 min. tidligt morgen, trofast dagligt forinden arbejdspladsen blev nået. Den første måned virkede meditationen nærmest, som om der ikke skete noget særligt. Jeg havde svært ved at se farverne, måtte forestille mig, at de måtte være der og indvirke på de forskellige ting i kroppen, som var fint beskrevet. Jeg fortsatte ufortrødent, stort set dagligt, nu med flammer fremfor farver. Fandt hurtigt ud af, at flammernes “energi” var betydeligt kraftigere end farverne. Affaldsstofferne, som vores krop skal af med, begyndte at lugte ret kraftigt omkring 1,5 måneds tid efter meditationens start, hvilket fortsatte i ca. 2-3 uger. Jeg var glad og taknemlig for at have udendørs arbejde i den periode !! Derefter “normaliseredes” min kropslugt til at være “ret neutral”, sved under armene kunne jeg stort set ikke længere lugte. Der skete og sker virkelig noget ved at bruge denne rensende meditation, som jeg absolut kan anbefale at benytte dagligt, også med Lys-farver ind imellem, når bekendskab og erfaring efter nogle måneder er til stede.
    En supergod meditation at bruge tid på dagligt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *