Visualisering – del 2

”Hemmeligheden bag alt meditationsarbejde i de tidlige stadier ligger i evnen til at visualisere. Det er det første trin, som må mestres. Du bør lægge vægt på denne proces, for i den ligger evnen til at benytte imaginationens skabende kræfter sammen med mental energi.”

”Visualisering er det indledende trin til at bevise at energi følger tanke.” Visualisering handler om at styre energi. Visualisering af billeder styres i et punkt mellem hypofysen og pinealkirtlen. Der er tale om en styret proces. At visualisere drejer sig om at skabe et billede eller en form.

For at skabe en form kræves en specifik energi med et bestemt fokus. Det er en billedskabende proces. I begyndelsen er visualiseringsprocessen vanskelig, men med tiden bliver den ”ubesværet og effektiv ”. Det kan beskrives som ”indsamling af energi”, ”fokusering” og dernæst ”distribution” af et billede.

Vi kalder også visualisering og brug af forestillingsevnen for opbygning af tankeformer. Det er sindets tankeenergi baseret på liv og retning, som, skaber en form.

Den rette forståelse af brug af tankeformer er kompleks og kræver en større forklaring. Men det er næppe svært at forstå, at når du er i stand til at skabe nye billeder ud fra princippet at energi følger tanke, så bliver du til en bygmester.

Bygmesteren skaber ideer, visioner, nye idealer ud fra det ” billedmateriale og viden – fornuft du har til rådighed.”

Samtidig med at du skaber nyorientering i dit liv, så skal du med den ene hånd destruere gamle former og billeder, som er en forhindring i din egen udvikling. Du er både en bygmester og en der tilintetgør. De fleste mennesker tilintetgør de former, der eksisterer i deres indre pga. utilfredshed. Du vil lære at bevidstgøre denne proces, men det vil kræve et stort mod og overblik. ”Smerte er at følge den største modstands vej og derved nå bjergets top”.

Hvorfor omtaler jeg denne sætning om smerte i forhold til visualiseringsprocessen?

Din skaben af former betegner, hvem du er som menneske.

 

Jan Ruben

Kilder:
Discipelskab i den nye tidsalder af Alice A. Bailey (side 111)

1 kommentar til “Visualisering – del 2”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *